Zomerse salade
Salade nicoise
Ingrediƫnten
4 personen
- 500 g gebroken sperziebonen evt diepvries
- 2 middelgrote eieren
- 250 g cherrytomaten
- 2 blikjes tonijn op water
- 1 rode ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teen knoflook
- 4 el honing-mosterddressing callowfit of dressing van mosterd, yoghurt azijn, stevia en peper en zout
- 120 g zwarte of groene olijven zonder pit op water.
Bereiden
- Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes en snijdt de bleekselderij in reepjes. Laat de tonijn evt. uitlekken (niet perse nodig) en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.
- Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, bleekselderij, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer er bruin of meergranen stokbrood bij of kook 600 gram aardappels beetgaar in stukken en meng deze onder de salade.