Vragen? Bel ons: 06 43759142

Verstopte eieren in spinazie!

Verstopte eieren in spinazie

Benodigheden 2 personen

1 kilo verse spinazie

1 dikke ui

2 knoflookteentjes

250 gram champignons

5 eieren

parmezaanse kaas

peper en zout

1 eetlepel olie

Bereiding:

Verwarm de olie in een anti aanbak pan, snijdt de ui en de knoflook fijn en bak deze aan.

Snijdt de champignons in plakjes en bak deze mee met peper en zout, voeg dan de gewassen spinazie erbij en smoor deze gaar met deksel erop voeg evt nog peper en zout toe, laat het geheel uitlekken in een vergiet.

Druk het vocht eruit en snijdt dit fijn.

Splits 3! eieren en klop het eiwit luchtig, meng hier de spinazie onder en verdeel dit in een ovenschaal.

Maak 2 kuiltjes in het spinazie mengsel en laat in elk kuiltje een ei voorzichtig (uiteraard uit de schaal) vallen.

Rasp hierover parmezaanse kaas en verse peper en zet dit 20 minuten in een oven van 160 graden.

Hierbij aardappels in de schil.

Kook de niet al te grote aardappels of gehalveerd in zout water 6 minuten schud af en leg op bakpapier met 1 eetlepel olie in de oven bij de spinazie. 

Voor handelingen zie filmpje op face book.

Smakelijk