Vegetarische lasagna met pompoen en courgette
Lasagne van pompoen en courgette | Vegetarische ovenschotel 2 personen voor grote eters
Heerlijke vegetarische ovenschotel van pompoen en courgette opgebouwd als lasagne
Dit heb je nodig
- 2 blikjes gepelde tomaten blokjes
- 10 gr Basilicum evt.
- 1 teen Knoflook
- Zout en peper - naar smaak
- 700 gr fles Pompoen deze hoeft niet geschild
- 2 Courgettes
- 2 uien
- 2 bouillon blokjes
- 4 lasagna bladen
- 50 gr Geraspte kaas
- 1 Tomaat
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- schil de 2 uien en snijdt in blokjes of schijfjes
- Was de schil van pompoen en snijd de pompoen doormidden
- Schep de zaadlijsten eruit
- Snijd de helften doormidden zodat je kwarten krijgt, je hoeft de fles pompoen niet te schillen
- Snijd nu plakjes van de pompoen of nog beter in een keukenmachine
- Was de courgettes en snijd ook hier plakjes van (ook kun je een mandoline gebruiken)
- Bak alles aan en
- Doe de tomatensaus (blikjes) erbij en 2 bouillon blokjes verwarm op laag vuur
- Neem een grote of 2 kleinere oven schalen begin met saus, dan lasagna blad
- Herhaal totdat alles op is
- Strooi de geraspte kaas over de lasagne
- Snijd een tomaat in dikke plakken en leg op de kaas
- Plaats in de oven voor 40 minuten met aluminium folie (vrij lang maar dat heeft de pompoen nodig om zacht te worden)