Vegetarische curry
Vegetarische curry 2 personen
Ingrediënten
- 80 g basmatirijst (ongekookt) gekookt 200 gram
- 2 gele paprika's (liever grotere portie dan 3 paprika”s)
- 2 el zonnebloemolie
- 175g Quorn stukjes (schaaltje à 175 g)
- 2 el Indiase currypasta (pot) (vries de rest in ijsblokjes vorm in zodat je deze in kleine hoeveelheden in gerechten gebruiken kunt)
- 400 g tomatenblokjes (blik) (liever grotere portie dan 2 blikken)
- 30 g amandelschaafsel (zakje)
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in stukjes.
- Verhit in een braadpan de olie en bak de quorn ca. 5 min. Voeg de paprika toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de currypasta en de tomatenblokjes toe en laat nog ca. 10 min. sudderen.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Verdeel de rijst en de curry over borden en garneer met de amandelen.
- Bij grotere portie extra kruiden evt. met Ras el hanud kruiden