Vegetarisch aardappel uien taart
Aardappel-uientaart
Glutenvrij eten is heel gemakkelijk én lekker met deze hartige taart.
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
-
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 750 gram uien rode ui verukkelijk
- 2 eetlepels olie
- peper, nootmuskaat
- ca. 150 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eieren
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Fruit de uien in de olie met wat peper in 20 minuten gaar.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, 1 ei, peper en nootmuskaat een stevige puree.
- Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
- Verdeel de uienringen erover en strooi de pijnboompitten erover.
- Klop het andere ei los met een beetje melk en schep dit over de uien.
- Bak de taart in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en lichtbruin.
Maak er een heerlijke salade bij van bovenstaande soorten, maak een dressing van balsamico azijn, peper, zout en lepeltje mosterd. Aanrader dadel azijn of vijgen azijn van sempre-sempre italiaanse specialiteiten(landgraaf/waubach Bianca Visser 06 34261917) en je hebt niets anders nodig voor je sla.