Vasteloavend Stamppot
Vastelaovend stamppot Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
800 gram kruimige aardappelen,+/- 500 gram pastinaak geschild en in stukken
2 el olijfolie
2 courgettes,in blokjes
1 zak groene kool (350g)
+/- 200 ml halfvolle melk
2 rode puntpaprika, in ringen
2 gele paprika’s
1 bol mozzarella (125g), in plakjes + 1 tl gedroogde oregano
nodig pureestamper + ovenschaal (inhoud 2L ), ingevet
Bereiding:
1) Kook de aardappelen en de pastinaak in water met zout in 30 min. gaar. Verhit intussen in een hapjespan de olijfolie. Bak de paprika blokjes en courgetteblokjes 1 min. Schep de groene kool erdoor. Voeg een scheutje water toe en smoor de kool in 10 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 200 C.
2) Giet de aardappelen en pastinaak af. Stamp ze met de halfvolle melk tot een smeuïge puree. Schep de kool met de courgette en paprika blokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
3) Schep de stamppot in de ovenschaal. Verdeel de paprikaringen over en beleg met de plakjes mozzarella. Bestrooi met de oregano en peper naar smaak.
4) Bak de stamppot in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin.
Hierbij dan geen vlees, de mozzarella en de grotere hoeveelheid aardappels compenseren dit