Tonijn op brood
tonijnsalade op brood
Ingrediënten
- 1 kleine handvol bladspinazie, alleen de blaadjes
- ½ middelgrote komkommer, met een dunschiller in linten gesneden
- ¼ kleine venkelknol, in dunne reepjes
- 1 blikje tonijn in water , uitgelekt en in vlokken verdeeld
- ¼ kleine rode ui, gesnipperd
- evt. 2 tl kappertjes, afgespoeld, fijngesneden
- 2 tl fijngesneden verse bladpeterselie
- gemalen zwarte peper, naar smaak
- fijngeraspte schil en sap van een onbespoten citroen, naar smaak
- 1 volkorenboterham
Bereidingswijze:
- Meng in een kom de bladspinazie, komkommerlinten en venkelreepjes.
- Roer in een andere kom de tonijn, uisnippers, fijngesneden kappertjes en bladpeterselie, peper, fijngeraspte citroenschil en het citroensap door elkaar.
- Leg de boterham op een bord, schep het komkommermengsel en het tonijnmengsel erop. Knijp er wat extra citroensap over, als je dat wilt.