Tom Yam met garnalen
garnalen tom yam
aantal personen 4
De Aziatische keuken staat bekend om haar lichte gerechten bomvol smaak. Deze tom yam is goed gevuld en kun je prima als hoofdgerecht eten.
ingrediënten
- 270 g sobanoedels*/boekweit noedels of gewone noedels
- 2 el tom yam-pasta**
- 2 l vis- of groentebouillon
- 1 el kokosbloesemsuiker og gewone suiker of honing
- 250 g kerstomaatjes gehalveerd
- 10 kleine champignons in plakjes
- 4 baby-boksoi* in de lengte gehalveerd
- 1 el vissaus/kikoman
- 1 el sojasaus
- 12 grote garnalen gepeld, darmkanaal verwijderd
- 100 g stevige zijden tofoe*** in 1 cm-blokjes of kip
- 50 g taugé
- evt. 25 g korianderblaadjes fijngesneden
- 25 g muntblaadjes fijngesneden
- 1 limoen in partjes gesneden
instructies
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over 4 kommen.
- Meng de tom yam-pasta en de bouillon in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook, voeg dan de suiker,
- kerstomaatjes, champignons en bok soi toe. Kook 3-4 min., breng dan op smaak met de vissaus/kikoman en de sojasaus. Voeg de garnalen toe en kook nog 1 min. of tot ze net gaar zijn.
- Verdeel de tofoe of kip over de kommen en schep er de soep op. Garneer met de taugé en kruiden en geef er de limoenpartjes bij.
* Sobanoedels koop je bij Aziatische winkels en de natuurwinkel. Tom yam-pasta vind je bij de Thaise afdeling van de supermarkt (alberth heijn) of bij de toko (heuschen schrouff) Boksoi haal je bij de toko of Aziatische supermarkt. Of vervang het door paksoi. Zijden tofoe vind je bij grotere supermarkten, Aziatische supermarkten of de natuurwinkel.