Thaise vis garnalen curry
Thaise Vis-Garnalencurry (pittig en SLANK)
Ingrediƫnten 4 personen
400 gr Kabeljauw of Wijtingfilet
300 gr rauwe grote garnalen
4 sjalotten (fijn) 2 teentjes knoflook (geperst)
2 rode paprika 4 lente uitjes
300 gr sugarsnaps
1 chilipeper
2 el olie
100 ml kokosmelk light
400 ml groentebouillon (warm)
Zeezout
4 tl kerriepoeder
2 tl gemberpoeder
3 tl schil van een limoen (fijn)
4 el limoensap
2 el sojasaus
Bereidingswijze
Pel de sjalotjes en de knoflook, hak fijn en pers de knoflook.
Lente ui in ringen snijden, paprika in plakjes snijden.
Groen pepertje in de lengte halveren, beide delen fijn hakken
Was de vis, dep droog met keukenpapier en in flinke brokken snijden.
Grote garnalen evt. pellen, of gepeld kopen, darm verwijderen, afspoelen en drogen.
Olie heet laten worden en de wok. Sjalotten, knoflook en paprikareepjes erin, zout erbij en 2 minuten roerbakken.
Sugarsnaps erbij en nog 2 minuten op hoog vuur mee wokken.
Groente eruit nemen. Kokosmelk en groentebouillon erin en flink laten koken.
Breng op smaak met chilipeper, gemberpoeder, en de limoenschil. Laat dan 7-8 minuten doorpruttelen.
Vuur laag, de vis erbij en 2 minuten laten meepruttelen.
Rauwe garnalen toevoegen en nog 3 minuten laten pruttelen.
Limoensap, sojasaus en nog wat zout over de groente, alles bij elkaar voegen, warm laten worden en verdelen over voorverwarmde borden.
Afgarneren met de lente ui en de verse koriander. Eet er gekookte rijst bij.
Serveertip
Lekker met zilvervlies rijst en komkommersalade.