Spinazie en koolrabi met rucolapesto 4 personen
Spinazie en koolrabi met rucolapesto 4 personen
Benodigheden:
2 koolrabi's
200 gram spinazie
100 gram rucola
½ theelepel venkel zaad
1 teen knoflook
1 theelepel zout
25 gram pijnboompitten
11/2 citroen
25 gram parmezaanse geraspte kaas
Schil 1 koolrabi en snijd in plakken van 1 centimeter dik. Was 100 gram de spinazie en 75 gram rucola en slinger droog. Doe ½ theelepel venkelzaad, 1 teen knoflook, 1 theelepel zeezout en 75 gram rucola in een keukenmachine of vijzel en maal tot een fijne pasta. Voeg 25 gram pijnboompitten toe en blijf malen totdat een dikke pasta ontstaat. Voeg sap van 11/2 citroen toe en 25gram parmezaanse kaas, geraspt en mix alles goed door elkaar. Meng de koolraap , spinazie en rucola samen met een paar lepels pesto in een grote schaal. Bestrooi en besprenkel met rasp en sap van ½ citroen en serveer. Geef de rest van de pesto erbij.