Snelle shakshuka
- Benodigdheden: 2 personen
- 400 g tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 3 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 tl cayennepeper, komijnzaad, chilipoeder en paprikapoeder
- 1 flinke hand peterselie
- 4 kleine eieren
- EN ZO maak JE HET
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Neem een diepe koekenpan of hapjespan, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en fruit de ui even.
- Snijd de paprika's in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat even pruttelen.
- Voeg alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed door.
- Maak een kuiltje in je saus, hier gaat je eerste eitje in. Herhaal deze stap voor je overige eieren.
- Je eieren gaan nu als het ware pocheren in je saus. Leg daarom een deksel op je pan, zet het vuur laag en laat de eieren in ongeveer 6 minuten pocheren.
- Strooi ten slotte wat fijngehakte peterselie over je Shakshuka en serveer in de pan.
“Je kunt Shakshuka eten met brood (70 gram per persoon dat vinden wij persoonlijk het lekkerst, maar je kunt er ook een salade bij serveren.”