Snelle roerbaknoedels met chinese kool, ei en cashewnoten
Snelle roerbaknoedels met Chinese kool, ei en cashewnoten
Ingredienten 2 personen
1 stuks
Ui
½ stuks
Rode peper
1 stuks
Chinese kool
100 g
Noedels
(BevatGluten,Kan sporen van allergenen bevatten)
30 g
Gezouten cashewnoten
(BevatNoten,Pinda's,Kan sporen van allergenen bevatten)
1 tl
Gemalen kardemom
1 eetlepel
Sesamolie
(BevatSesam,Kan sporen van allergenen bevatten)
1 eetlepel
Sojasaus
(BevatGluten,Soja)
2 stuks
Vrije-uitloopei
(Bevat Ei)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte wijnazijn
naar smaak
Peper en zout
1
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes.
2
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan, hak grof en bewaar apart.
3
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en kardemom toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie, sojasaus en witte wijnazijn toe en roerbak 5 minuten.
4
Kook ondertussen de noedels in 5 minuten gaar. Giet af en spoel daarna af onder koud water. Voeg de noedels en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.