Vragen? Bel ons: 06 43759142

Snack to go Vietnamese spring rolls

 Vietnamese springrolls met garnalen

8 stuks

Ingrediënten

  • 8 cocktailgarnalen
  • 50 g rijstnoedels
  • ½ komkommer
  • 3 takjes Thaise basilicum, alleen de blaadjes
  • 3 takjes verse munt, alleen de blaadjes
  • 4 vellen rijstpapier
  • 1 kropsla, blaadjes losgetrokken
  • ½ zakje geraspte wortel (à 150 g)
  • 3-4 el zoete chilisaus
  • sojasaus

Bereiding

Stap 1 Halveer de garnalen in de lengte.
Stap 2 Breng een ruime laag water aan de kook en neem van het vuur. Voeg de rijstnoedels toe en zorg dat ze helemaal onderstaan. Laat ze 4 minuten wellen. Giet de noedels af en spoel ze koud af.
Stap 3 Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snij het vruchtvlees in lange reepjes.
Stap 4 Snij de basilicum- en muntblaadjes fijn maar hak de kruiden niet.
Stap 5 Week een vel rijstpapier kort in een kom met warm water. Haal ‘m uit het water als het zacht is en laat goed uitlekken.
Stap 6 Leg het op een plank en leg op de onderkant 2 slablaadjes maar laat aan weerszijden 3 cm vrij. Leg er wat rijstnoedels, komkommer, wortel, pinda  goen kruiden op. Verdeel er wat chilisaus naar smaak op. Leg de garnalen erachter
Stap 8 Vouw een deel van de onderkant van het rijstvel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol zo strak mogelijk op. Maak zo nog 7 rolletjes. Serveer de springrolls met sojasaus.