Snack to go Vietnamese spring rolls
Vietnamese springrolls met garnalen
8 stuks
Ingrediënten
- 8 cocktailgarnalen
- 50 g rijstnoedels
- ½ komkommer
- 3 takjes Thaise basilicum, alleen de blaadjes
- 3 takjes verse munt, alleen de blaadjes
- 4 vellen rijstpapier
- 1 kropsla, blaadjes losgetrokken
- ½ zakje geraspte wortel (à 150 g)
- 3-4 el zoete chilisaus
- sojasaus
Bereiding
Stap 1 Halveer de garnalen in de lengte.
Stap 2 Breng een ruime laag water aan de kook en neem van het vuur. Voeg de rijstnoedels toe en zorg dat ze helemaal onderstaan. Laat ze 4 minuten wellen. Giet de noedels af en spoel ze koud af.
Stap 3 Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snij het vruchtvlees in lange reepjes.
Stap 4 Snij de basilicum- en muntblaadjes fijn maar hak de kruiden niet.
Stap 5 Week een vel rijstpapier kort in een kom met warm water. Haal ‘m uit het water als het zacht is en laat goed uitlekken.
Stap 6 Leg het op een plank en leg op de onderkant 2 slablaadjes maar laat aan weerszijden 3 cm vrij. Leg er wat rijstnoedels, komkommer, wortel, pinda goen kruiden op. Verdeel er wat chilisaus naar smaak op. Leg de garnalen erachter
Stap 8 Vouw een deel van de onderkant van het rijstvel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol zo strak mogelijk op. Maak zo nog 7 rolletjes. Serveer de springrolls met sojasaus.