Salade van geroosterde wintergroente
Salade van geroosterde winter groente 2 personen
Ingrediënten
- stuk pompoen (ca. 300 gram)
- stuk knolselderij of koolraap (ca. 300 gram)
- 1 winterwortel
- 200 gram spruitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- takje rozemarijn
- ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
- 25 gram veldsla, raapsteeltjes, spinazie of rucola
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in smalle repen.
- Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
- Schrap de winterwortel en snijd hem in plakjes.
- Maak de spruitjes schoon.
- Pel de knoflook.
- Meng de groente met de olie en doe dit op een bakplaat. Knip het takje tijm in stukjes en leg ze met de teentjes knoflook tussen de groente. Laat de groente in de hete oven in 20-30 minuten gaar worden.
- Neem de groente uit de oven, schep het in een schaal en laat afkoelen.
- Meng er wat balsamicoazijn en de sla door.
Ingrediënten over?
Stuk knolselderij: Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.