Rode sla met bietjes, bietenblad en pistachenoten
Rode sla met bietjes, bietenblad en pistachenoten
Benodigheden: 300 gram rood lof
50 gram bieten blad
500 gram gekookte rode biet (vacuum, geen pot)
50 gram pistache nootjes
Zeezout, peper
1 dl Biogarde yoghurt of magere kwark
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bieten sap
1 eetlepel azijn
Haal de blaadjes los van 300 gram rood lof gewassen. Was 50 gram bietenblad en slinger droog. Snijd 500 gram rode biet in parten. Hak 50 gram pistachenoten grof. Meng alle voornoemde ingrediƫnten in een grote schaal en maal er wat zeezout en peper over. Klop een dikke dressing van 1dl biogarde yoghurt of magere kwark met 2 theelepels olijfolie, 1 eetlepel bietensap, 1 eetlepel azijn en zeezout naar smaak. Lepel de dressing over de salade en serveer.