Quinoa met kip en groente
Quinoa recept kip
Bereidingswijze
4 personen
- 300 gram kipfilet
- 200 gram quinoa
- 30 gram verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram Thaise wokgroente
- 400gram sugar snaps
- 200 gram taugé
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels hoisin woksaus
- 50 gram ongezouten cashewnoten
Bereiding:
Bereidingswijze
- Spoel de quinoa schoon (met koud water) en kook daarna in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd de kip in reepjes, pers de knoflook en rasp de gember.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de knoflook en gember een minuutje.
- Voeg de kipfilet toe en bak totdat deze lichtbruin is.
- Voeg de wokgroente en de sugar snaps toe en bak in ongeveer 6-8 minuten gaar.
- Meng intussen in een kommetje de sojasaus en de hoisin woksaus.
- Voeg de saus toe aan de wok en schep om.
- Voeg als laatste de taugé toe en bak nog een minuutje.
- Serveer de Oosterse saus met de quinoa.
- Optioneel: garneer met een handje cashewnoten.