Vragen? Bel ons: 06 43759142

Quinoa goreng

Quinoa Goreng

4
Personen

Quinoa goreng

  • 200 g quinoa
  • 500 g sperziebonen
  • 2 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper
  • arachideolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 75 g cashewnoten
  • evt.1 bosje koriander
  • 4 eieren
  • 50 g gebakken uitjes

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd


Quinoa

  • Was en kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Quinoa goreng

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af.
  • Halveer de prei in de lengte. Spoel de prei schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Verhit een lepel zonnebloemolie  in een brede pan en fruit de knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de prei en de paprika’s toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de quinoa, sperziebonen en de cashewnoten toe en bak circa 6 minuten mee.
  • Pluk de koriander.

Eieren

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 6 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel en halveer de eieren.

Serveren

  • Verdeel de quinoa goreng en de eieren over borden. Strooi de koriander en de gebakken uitjes eroverheen.