Quinoa goreng
Quinoa Goreng
4
Personen
Quinoa goreng
- 200 g quinoa
- 500 g sperziebonen
- 2 prei
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode peper
- arachideolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 75 g cashewnoten
- evt.1 bosje koriander
- 4 eieren
- 50 g gebakken uitjes
Bereidingswijze
25 minuten totale tijd
Quinoa
- Was en kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Quinoa goreng
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af.
- Halveer de prei in de lengte. Spoel de prei schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
- Verhit een lepel zonnebloemolie in een brede pan en fruit de knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de prei en de paprika’s toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de quinoa, sperziebonen en de cashewnoten toe en bak circa 6 minuten mee.
- Pluk de koriander.
Eieren
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 6 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel en halveer de eieren.
Serveren
- Verdeel de quinoa goreng en de eieren over borden. Strooi de koriander en de gebakken uitjes eroverheen.