Perzische rijst met amandelen
Ingrediënten 2 personen
- 5 saffraandraadjes
- 80 gram zilvervliesrijst ongekookt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes peterselie
- 1 aubergine
- 2 courgette
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel olie
- ¼ theelepel kaneel
- ¼ theelepel gemalen kardemom
- 1 klein doosje rozijnen
- 50 gram amandelen, ongezouten
Bereiding
- Voeg de saffraandraadjes toe aan een paar eetlepels heet water en laat dit een paar minuten staan.
- Kook de rijst samen met de saffraan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de peterselie en knip of snijd het blad fijn.
- Was de aubergine en de courgette en snijd deze in plakken van ½ cm.
- Meng een eetlepel olie door de groente en bak ze in de (grill)pan in 10-15 minuten gaar.
- Fruit de ui en daarna de knoflook in de margarine.
- Breng op smaak met kaneel en kardemom.
- Was de rozijnen.
- Voeg de amandelen en rozijnen toe en bak ze een paar minuten mee.
- Meng de rijst door het amandel-rozijnenmengsel.
- Schep de gegrilde groente op de rijst en garneer met peterselie.