Pastinaak puree koolhydraatvrij
De Pastinaak is rijk aan vezels waardoor het bloedsuikerniveau geen grote diepten en hoogten kent. Er zit genoeg kalium in pastinaak om ertoe bij te dragen dat de Pastinaak ervoorzorgt dat je
bloeddruk niet te hoog wordt. Door sommige fytotherapeuten wordt de pastinaak aanbevolen om sneller te herstellen van ziekten. Pastinaak wordt aanbevolen om te eten als men last heeft van nierziekten, obesitas en cellulitis. Voor mensen die aan obesitas lijden en behoefte hebben aan veel suiker eten is de pastinaak ideaal aangezien hij zoet smaakt en zeer weinig caloriƫn of verzadigde vetten bevat. Omdat de pastinaak de nieren stimuleert, diuretisch werkt en het daardoor afvalstoffen sneller afvoert is het ook goed tegen reumatische klachten. Verder zitten er veel antioxidanten in pastinaak die vrije radicalen bestrijden.
Ingrediƫnten: 2 personen
500 gram pastinaak
zout
nootmuskaat
peper
Bereiding:
Schil de pastinaak en snijdt in schijfjes, kook gaar in water met zout.
Schudt het vocht er grotendeels af (beetje vocht mag erbij blijven) en pureer met staafmixer en voeg evt. nootmuskaat en peper toe.