Pasta taart vegetarisch
Ingrediƫnten 8 personen:
400 gram pasta orzo (jumbo of plus)
450- 500 gram pond boontjes (mag ook diepvries)
2 uien
200 gram kleine tomaatjes
250 gram champignons liefst klein
1 dikke courgette of 2 kleinere
1 verpakking passata 500 gram
5 eieren
peper en zout
scheutje sweet chili
1 lepel sambal manis
2 lepels zonnebloemolie
Bereiding:
Kook de orzo volgens bereidings wijze gaar, spoel af met koud water.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak boontjes schoon en breek door de heft en kook deze 5 minuten in zout water, schudt af.
Of gebruik diepvries boontjes deze hoeven niet voor gekookt
Verwarm de olie in een anti aanbakpan
Snijdt ui, courgette in blokjes en voeg toe aan olie.
Voeg dan tomaatjes in geheel toe en champignons (indien grotere champignons deel ze door de helft)
Bak alles samen aan, voeg op laatst de boontjes, 1 lepel sambal manis, beetje sweet chili en de passata toe .
Proef de orzo en het groente mengsel pittig en zout genoeg is.
Meng dit samen met de orzo en de 5 los geklopte eieren en doe het in een hoge spring vorm, deze van te voren invetten met zonnebloem olie.
Zet het geheel afgedekt met aluminium 30 minuten in de oven.
Serveer een lekkere eikenblad salade erbij, met enkele walnoten een klein beetje olijfolie, frambozen azijn. en peper en zout.