Vragen? Bel ons: 06 43759142

Pasta met geroosterde groente en tofu

Pasta met geroosterde groente en tofu

  • 2 personen

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 dunne courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram volkoren penne ongekookt
  • citroensap

Bereiding:

Warm de oven voor op 200 °C.

  1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in brede repen. Snijd de courgette en de aubergine in tweeën en schaaf de helften in dunne plakken. Halveer de champignons.
  2. Doe de groente in een kom en schep er 1 eetlepel olie door. Verdeel de groente over een bakplaat en rooster de groente in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Schuif na ca. 10 minuten de groente wat aan de kant en leg de tofublokjes er bij.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  6. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  7. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove pasta.
  8. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Giet de penne af en schep er de basilicumsaus door.
  10. Schep de geroosterde groente met het vocht en de tofu op de pasta. Druppel er een beetje citroensap over.