Mie met groente en tempe Vegetarisch
Mie met groente en Tempe
- 2 personen
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus met minder zout
- 150 gram tempé
- 2 dunne prei stengels
- 2 courgettes
- 100 gram kerstomaatjes
- 100 gram taugé
- 100 gram volkoren mie (hoeveelheid ongekookt)
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sesamzaad
- handje verse kruiden, bijv. selderij, peterselie
Bereiding
- Was de peper en halveer hem. Verwijder uit 1 helft de pitjes en snijd dit stukje in ringetjes. Houd ze apart.
- Pureer of snijd de rest van de peper fijn en pers er een half teentje knoflook boven. Roer er 1 eetlepel sojasaus door.
- Verkruimel de tempé met een vork en meng het pepermengsel erdoor.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in halve plakken en snijd de rest van de knoflook klein. Halveer de tomaatjes.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin. Bak het sesamzaad kort mee.
- Roerbak in de andere lepel olie de prei en de courgette.
- Voeg de kerstomaatjes en de ringetjes peper toe en smoor de groente verder gaar. Warm op het laatst de taugé mee.
- Schep er de uitgelekte mie en gebakken tempé door.
- Maak het gerecht op smaak met verse kruiden en de rest van de sojasaus.