Maaltijd tomaten soep
Maaltijd Tomatensoep
Ingrediƫnten 6 personen
- 300 g rundergehakt
- 750 gram aardappels (laat deze weg als je er reifkoekjes bij maakt)
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 gele paprika, in stukjes
- 1 groene paprika, in stukjes
- 2 winterpenen, in stukjes
- 2 courgettes, in stukjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 3 liter kruidenbouillon
- 2 el olijfolie
- Oregano
- Tijm
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Bereidingswijze Meng het gehakt met peper, zout, tijm en oregano en draai hier kleine balletjes van. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak hierin de ui en de knoflook in 1 minuut glazig. Voeg hier het blikje tomaten puree aan toe en bak dit even mee om te ontzuren.
- Schil aardappel en maak er blokjes van voeg deze met de bouillon bij het ui, knoflook mengsel.
- Dan de tomaten uit blik, oregano, paprikapoeder, peper en zout er aan toe voegen, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer dit met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de gehaktballetjes, stukjes paprika, courgette en winterpeen in blokjes toe. Laat nog circa 15 minuten koken totdat de gehaktballetjes en groentes gaar zijn.