Koolhydraat arme groente rijst taart
Ingrediƫnten 8 personen:
800-900 gram bloemkoolrijst
500 gram prei (mag ook diepvries)
2 uien evt rode
200 gram kleine tomaatjes
250 gram champignons liefst klein
1 dikke courgette of 2 kleinere
2 rode paprika's
1 verpakking passata 500 gram
5 eieren
peper en zout
scheutje sweet chili
1 lepel sambal manis
2 lepels zonnebloemolie
Bereiding:
Roerbak de bloemkoolrijst met zout in weinig olie +/- 5 minuten en zet aan de kant
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de prei schoon, verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijdt in reepjes.
Verwarm beetje olie in een anti aanbak pan
Snijdt ui, courgette in blokjes en voeg toe aan olie.
Voeg dan tomaatjes in geheel toe en champignons (indien grotere champignons deel ze door de helft)
Prei en paprika en 1 boillon tablet erbij.
Bak alles samen aan, 1 lepel sambal manis, beetje sweet chili en de passata erbij .
Proef de bloemkool rijst en het groente mengsel of het pittig en zout genoeg is.
Meng alles samen met de 5 los geklopte eieren en doe het in een hoge spring vorm, deze van te voren invetten met zonnebloem olie.
Zet het geheel afgedekt met aluminium 25 minuten in de oven.
Lekker met wat atjar