Knapperige zoete aardappel friet met roodbaars filet en avocado salsa
2 personen
- Ingredienten:
- 3 zoete aardappels
- 2 roodbaarsfilets
- 1 halve komkommer
- 1 teentjes knoflook
- 1 kleine rijpe avocado
- 2 bosuitjes
- 4 el Griekse yoghurt
- olie, peper, zout
Deze vis kun je op de huid bakken en dit krokantje velletje kun je uiteraard opeten. Ook kun je variëren met victoriabaarsfilet, rode forel, schelvisfilet, kabeljauwhaasfilet en zalmfilet.
En zo doe je het:
- Was de aardappelen en snijd ze (met schil) in frietjes.
- Vul een kom met warm water en 2 tl zout en laat de frietjes hier zo'n 45 minuten in weken.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
- Giet de frietjes vervolgens af, dep ze droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en meng er dan 5-6 el olie door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes hierover. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken!
- Schuif de bakplaat de oven in en bak de frietjes zo'n 15 minuten. Keer ze dan om en bak ze nogmaals 15 minuten.
- Zet je oven op de grillstand en grill de frietjes nu nog zo'n 4-5 minuten, zodat ze écht lekker krokant worden.
- Bestrooi ondertussen de roodbaarsfilets aan beide kanten met peper en zout.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de roodbaarsfilets zo'n minuut op het vlees. Keer ze om en bak ze daarna nog zo'n 6-8 minuten op de huid.
- Snijd ondertussen de komkommer, de teen knoflook, de avocado en de bosuitjes fijn. Meng dit met de Griekse yoghurt en een flinke snuf peper en zout.
- Haal de frietjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Serveer met de roodbaarsfilet en de romige salsa.
- Maak er een grote salade bij, met kers tomaatjes, klein gesneden bosui en augurkjes. Hierover de yoghurt dressing.