Knapperige frietjes calorie beperkt
Hoe maak je calorie beperkte lekkere knapperige frietjes? Nederland is een echt patatland. Dat is niet gek want voor de meesten is het een prima snack. Lekker makkelijk te maken of op te halen in de snackbar. Vooral in het weekend gaan er in veel huishoudens heel wat patatjes van de snackbar doorheen. Deze superknapperige ovenfrietjes zijn een heel erg lekker alternatief. En ook nog eens een héél stuk gezonder.
Het mooie is dat je deze lekkere ovenfrietjes zo hebt gemaakt. Even schillen, snijden, spoelen, husselen en in de oven. Na iets meer dan een half uurtje zijn de knapperige ovenfrietjes alweer klaar. Het geheim is om er een heel klein beetje bloem overheen te strooien. En om zacht kokende aardappelen te gebruiken. En juist niét de hard kokende, al zou je dat misschien denken. Ik krijg veel vragen over het bakken van verse friet of aardappelschijfjes in de Airfryer. Wat belangrijk is als je verse frietjes of aardappelschijfjes gaat maken, is dat je de gesneden aardappel een half uur in koud water laat weken. Hierdoor haal je het zetmeel van de aardappel, wat anders zou verbranden. Gebruik om af te bakken een olie die zo neutraal mogelijk is. Je kunt de frietjes een andere smaak geven door een andere olie te kiezen, bijvoorbeeld knoflookolie. Een persoonlijke favoriet is een combinatie van peper-, knoflook- en kruidenolie niet teveel fit zijn tenslotte de calorieën. Bereiding
1. Schil de aardappels en snijd er gelijkmatige friet van mocht je een frietsnijder hebben gaat dit ook prima.
2. Zet de gesneden friet een half uur in koud water of spoel deze af tot het water helder is.
3. Doe de friet zonder olie in de Airfryer mand en pof deze half gaar 10 minuten 120 graden.
4. Haal de friet nu uit de mand en meng deze in een bekken met 1 lepel arachide olie.
5. Bak de friet in de Airfryer 22 minuten op 180 graden mooi krokant.