Kipfilet met kruidenkaas
Kipfilet met kruidenkaas 1 persoon
400 kcal per portie
Bereidingstijd : 20 minuten, 25 minuten in de oven
150 gram aardappelen (vastkokend)
100 gram kipfilet
25 gram kruidenkaas light
paprika poeder
1 plak rauwe ham (aldi, 3% vet)
1 theelepeltje olie
250 gram witlof
¼ appel
1-2 eetlepels dressing naar keuze
peper en evt dieetzout
Een ovenbestendige schaal/bak
• Oven voorverwarmen op 200 C.
• Aardappelen in partjes snijden en 5 minuten voorkoken.
• Kipfilet in de lengte open snijden en bestrijken met de kruidenkaas en dichtvouwen
• Bestrooi de buitenkant royaal met paprika poeder.
• Omwikkel de kipfilet met de rauwe ham, doe dit stevig.
• Leg het in de ovenschaal die je heel licht hebt ingevet.
• Doe de aardappelen erbij en bestooi deze met iets dieetzout, peper en wat olie of bak-en
braad.
• Plaats het geheel in de oven, 20-25 minuten. Zet het niet te hoog in de oven, liefst iets
onder het midden. Mocht het te bruin worden, dan afdekken met aluminium folie.
• Snij de witlof in hele dunne reepjes en verwijder de kern.
• Snij de appel in blokjes en doe deze met de dressing door de witlof.