Kip madras
100 gr rijst
200 gr kipfilet
350 gr bloemkool
2 paprika's
2 teentjesknoflook
2 rode uien
2 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
blikje tomatenblokjes 400 ml
60 gr zuivelspread light
1 zoete appel
1 kip bouillon blokje
rode peper
Kip madras, misschien wel één van de bestverkochte wereldgerechten uit een pakje.
Wij laten je zien hoe je kip madras gewoon lekker zelf maakt. Zeker zo leuk en vooral heel lekker!
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet het af en doe de deksel weer op de pan om het warm te houden.
- Snijd de kipfilet en paprika in reepjes.
- Hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.
- Neem een ruime pan en bak de ui, knoflook, kerriepoeder en kurkuma even aan.
- Voeg vervolgens de kip en paprika toe en laat dit een paar minuten meebakken.
- Voeg nu de bloemkool en tomatenblokjes toe, bouillon blokje en roer alles goed door elkaar.
- Laat alles een10 tal minuten pruttelen evt. beetje water toevoegen indien nodigen snijd ondertussen de appel in blokjes.
- Voeg de appel toe, laat deze even mee verwarmen en maak de madras op smaak met peper en zout, zet de warmte bron uit en voeg nu de zuivelspread toe.
Tips en tricks
- Liever pittige kip madras? Voeg dan een (stuk) rode peper toe. Deze kun je fijnsnijden en tegelijk met de ui en knoflook in de pan doen.
- In plaats van een appel kun je ook stukjes ananas toevoegen. Neem dan ongeveer 100 gram (uitgelekt gewicht) om qua calorieën hetzelfde uit te komen.
- Twee afgestreken eetlepels kerriepoeder lijkt heel veel, maar dat is het niet. Dat je het even weet