Kefir wel eens van gehoord?
Kefir wel eens van gehoord?
Het fermenteren van voeding is gezond en wint aan populariteit. Kefir is een eeuwenoude gefermenteerde drank op basis van water (waterkefir) of melksoorten (melkkefir).
Aan de basis wordt een unieke bacterie– en gistcultuur toegevoegd, de zogeheten kefirkorrels. Na de fermentatie is de kefirdrank rijk aan een enorm breed scala aan essentiële voedingsstoffen.
Deze bieden ons lichaam zeer veel gezondheidsvoordelen, zowel op het preventieve als op het geneeskrachtige vlak.
De medische wetenschap is, dankzij de uitgebreide onderzoeken sinds eind vorige eeuw, ook overtuigd van de heilzame werking.
Kefir biedt, wanneer dagelijks gedronken, de volgende gezondheidsvoordelen:
- Herstel van de darmflora.
- Verbetering van de darmwerking.
- Verbetering van de spijsvertering.
- Verbetert de weerstand.
- Ondersteunt bij afvallen en op gewicht blijven.
- Het helpt preventief tegen ontstekingen.
- Het ondersteunt in de aanmaak van sterke botten en helpt tegen osteoporose.
- Het verbetert de mentale gezondheid.
- Het lichaam herstelt sneller.
- Het heeft preventieve eigenschappen tegen de vorming van kanker.
- Het helpt bij allergie en/of astma.
De naam kefir is onbeschermd waardoor er, gezien de stijgende populariteit, veel kefirsoorten op de markt zijn gekomen. Bij de aanschaf van water –of melkkefir is voorzichtigheid geboden. De benaming ‘Kefir Mild’ is een fabrieksmatig product dat niet te vergelijken is met echte kefir en de bijbehorende gezondheidsvoordelen.
Wil je kefir proberen? kies voor biologisch Arla kefir biologisch is er een van. Het smaakt licht zuur en prikkelt beetje op je tong, de substantie is zo dik als Griekse yoghurt. Volg je een afslank programma trek dan de hoeveelheid van de kefir die je drinkt van je kwark of Yoghurt af.