Kabeljauw met ananas chutney en rijst
Kabeljauwfilet met ananaschutneysaus en Oosterse groenten
Ingredienten 2 personen
100 g
Pandanrijst
2 stuks
Knoflookteen
2 stuks 400 gram totaal (200 gram per persoon)
Kabeljauwfilet
(BevatVis)
600-800 g
Oosterse groentenmix
(Kan sporen van allergenen bevatten)
80 g Ananas
1 flinke lepel mosterd en 2 stronken selderij stengel fruit dit aan in 1 eetlepel zonnebloemolie en laat sudderen totdat het bijna vloeibaar is, evt met 1 of 2 lepels water kruid evt met peper en zout.
(BevatGluten,Mosterd,Selderij)
10 ml
Sojasaus
(BevatGluten,Soja)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
2 tl
Witte wijnazijn
naar smaak
Peper en zout
1
Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
2
Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 2 cm.
3
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en Oosterse groentemix 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ananaschutney en witte wijnazijn toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de sojasaus en 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en breng aan de kook.
4
Maak ondertussen een papje van de bloem met 1 ½ el koud water per persoon. Roer dit door de groenten in de wok of hapjespan tot een saus. Leg de kabeljauw op de saus en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat 5 – 8 minuten zachtjes koken.
5
Verdeel de rijst en ananaschutneysaus met de kabeljauw, groentemix en saus over de