Home made falafel
Home made falafel
Wáárom, ja echt waarom heb ik dit nooit eerder zelf gemaakt? Echt te stom voor woorden. Wellicht was het in mijn hoofd behoorlijk complex met kruiden en benodigdheden. Maar dat is dus helemaal niet zo! Ik heb het over falafel, waar ik dol op ben. Meestal eet ik het bij de Sultans of kebab met veel rauwkost. Heerlijk! En op een dag waar ik echt even de tijd had om te kokkerellen heb ik me er aan gewaagd om zelf falafel proberen te maken. En dat was zó simpel en zó lekker.
Met slechts 6 ingrediënten ( plus peper, zout en olie) maak je goddelijke zelfgemaakte falafel!
Men neme (voor zo’n 12 falafels):
– 1 pot kikkererwten (400 g)
– 2 tenen knoflook
– 1 flinke hand peterselie
– 1 ui
– 1 el gemalen komijn
– 1 el tarwebloem
2 eetlepels olie
En zo doe je het:
– Snijd de ui en knoflook fijn.
– Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan.
– Bak de ui samen met de knoflook. Voeg de komijn toe en een flinke snuf peper en zout.
– Giet het water uit de pot van de kikkererwten en dep ze droog.
– Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met het ui-mengsel, de peterselie en de tarwebloem en meng tot een grof mengsel.
– Maak hiervan vervolgens met je handen 12 balletjes.
– Verwarm weer een eetlepel olie in de pan en bak de falafel om en om in 10 minuten mooi goudbruin.