Gezonde flensjes
Ingrediƫnten:
- Voor het beslag:
- Ei - 4 M
- Bananen - 4 niet te groot
- Amandelmeel - 50 gram
- Zonnebloemolie- voor het bakken
- Voor de garnering:
- Aardbeien - 200 gram
- Bosbessen - 150 gram
- Griekse yoghurt - 2 eetlepels per persoon
- 1 theelepel kokos rasp per persoon
Zo maak je het
- Doe de eieren in een kom
- Pel de banaan en voeg hem in stukjes toe aan de eieren
- Schep er amandelmeel bij en mix het tot een glad beslag met een staafmixer (het is een stuk dikker dan normaal pannenkoekenbeslag)
- Zet een kleine pan met goede anti-aanbaklaag op het vuur met 1 eetlepel olie
- Schep een soeplepel beslag in de pan en bak op laag vuur de flensjes om en om goudbruin
- Leg op ieder bord 2 flensjes en serveer met het verse fruit en twee schepjes Griekse yoghurt per persoon, strooi de gedroogde kokosmelk of geraspte kokos er overheen.