Gevulde paprika's
Gevulde paprika's
Ingrediƫnten 2 personen:
4 rode dikke paprika's (hierin zit de meeste viatmine c) wist je dat dit de rijpe paprika's zijn?
2 dikke uien
200 gram runder of nog magerder tartaar gehakt
100 gram rijst
1 bouillon tablet
1 klein blikje tomaten puree
peper en zout, kerrie poeder en paprika poeder (of chili poeder indien je van pittig houdt)
Bereiding
Zet pan met water en zout op en kook de rijst volgens bereidingswijze op pak.
Verhit oven voor op 160 graden
Snijdt het kapje van de paprika af +/- 1/4 ( haal hier het groen uit) en snijdt van het kapje blokjes
Schil de ui en snijdt in blokjes en het knoflook teentje.
Bak het gehakt rul in 1 eetlepel olie, kruid met zout peper, kerrie en paprika poeder.
Voeg de ui, paprika en uien blokjes toe en dan de knoflook (dit het laatst zodat het niet verbrand)
Voeg klein blikje tomaten puree toe.
Bak alles beetgaar.
Schudt de rijst af en meng dit onder gehakt mengsel met bouillon blokje.
Zet de paprika's in een oven schaal en vul met rijst mengsel,dek af met folie zodat paprika's klaar stomen.
Zet in oven voor 30 minuten.
Maak er een griekse salade bij met komkommer, tomaat, enkele olijven en een paar blokjes apetina 10% vet en dael/frambozen dressing.