Gevulde kiprolletjes
Ingredienten: 2 personen
200 gram verse spinazie 1 knoflook teentje 1 ui peper zout evt mosterd en of sweet chili saus, 2 kipfilet per stuk ongeveer 125 gram, zout en peper.
Maak de kipfilet zo dun mogelijk wel dat er geen gaten in komen. Evt met vlees hamer of kerf er kleine sneetjes in en druk plat peper zout en mosterd aan binnen kant.
Bak in weinig olie de ui met spinazie en knoflook 2 minuten met peper en zout. laat afkoelen en wring uit zodat er geen vocht meer inzit.
Leg een hoopje van de spinazie in het midden van de kip en doe hier op een klein beetje sweet chili saus.Zet pan op met heet water en breng aan de kook.
Rol de kip op en draai deze in huishoud folie strak zorg dat ook de uiteindes goed dicht gedraaid zijn. Leg de kip met de folie in het kokende water ongeveer 10 minuten.
Laat even afkoelen haal de folie eraf en snijdt in plakjes.
Bak inmiddels 300 gram schijfjes aardappel in weinig olie met zout en veel gerookte paprika poeder en evt. kerrie poeder. Kook 1 verse bloemkool en maak een melksausje van magere melk nootmuskaat en beetje maizena. Geen boter. Eet smakelijk.
PS heb je moeite met de kleur van de kip bak hem dan na dit kook proces in weinig olie even bruin.