Gekruide biefstukreepjes met paksoi en met wilde rijst of koolhydraat arm
Ingrediƫnten voor Gekruide biefstukreepjes met paksoi nasi 2 personen
- 200 g biefstuk (in reepjes)
- 1 eetlepel sesamolie
- limoensap
- 2 eetlepels kikoman
- 1 eetlepel honing
- 1/2 rode peper (van zaad ontdaan en in dunne ringen)
- snufje peper
- 1 eetlepel olie
- 2 sjalotjes (elk in 8 partjes)
- 1/2 eetlepel gemberwortel (verse, fijngeraspt)
- 2 struiken paksoi (ca. 600-800 g, in reepjes)
- 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
- Roer in een kom de sesamolie, limoensap, kikoman, honing, en rode peper door elkaar tot een dressing.
- Kruid de biefstukreepjes met peper.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de sjalot en gember ca. 1 minuut. Voeg de paksoi aan de sjalotjes toe en roerbak deze ca. 1 minuut mee.
- Schep de groenten uit de wok op een warme schaal. Verhit de overige olie in de wok en roerbak hierin de biefstukreepjes ca. 2 minuten.
- Schep de biefstuk uit de wok op de groente. Schenk de Thaise dressing over het gerecht en garneer het geheel met sesamzaadjes.
Lekker met wilde of zilvervliesrijst 100 gram ongekookt voor 2 personen of koohydraatarme bloemkoolrijst 400 gram.