gegrilde pompoen uit de oven
Ingrediënten:
- Pompoen - 1 pompoen van ongeveer 1 kilo
- Knoflook - 1 bol
- Verse rozemarijn - 3 takjes
- Olijfolie - 2 eetlepels
- Citroensap - 1 eetlepel
- Peper -
- Zout -
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snij de pompoen in tweeën en schep met een lepel het vruchtvlees eruit
- Snij de twee helften in halve maantjes (de schil laat je zitten)
- Beleg een bakplaat met bakfolie en leg hier de pompoen op
- Voeg de losse tenen knoflook toe aan de pompoen
- Trek grof de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en verdeel over de pompoen
- strijk met een kwast de olijfolie en citroensap erover en bestrooi met peper en zout
- Hussel alles een beetje door elkaar en plaats in de oven voor 40 minuten
- Schep het halverwege even om