Gegrilde groente met quinoa salade
Gegrilde groente met Quinoa salade
Ingrediënten 2 personen:
150 gram zoete aardappel
1 ui
1 knoflook teentje
Ras el hanud kruiden mix
75 gram Quinoa
20 gram pompoen pitten
1 bos radijs
250 gram cherry tomaten
½ citroen
Klein zakje rucola
Enkele takjes bladpeterselie.
Enkele blaadjes munt.
Kokos yoghurt 125 gram
Bereiding: Verwarm de oven op 220 graden
Snijd de zoete aardappel in halve maantjes, de ui in partjes.
Verdeel dit op en een bakplaat bekleed met bakpapier, meng dit met de ras el hanud en 1 lepel olie evt peper en zout. Zet dit 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Breng ruim water aan de kook met 1 bouillon tablet, kook de quinoa 8 minuten. Giet af.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur rooster de pompoen pitten 1-2 minuten of tot ze beginnen te poffen.
Snijd de radijs in plakjes, halveer de cherrytomaatjes, snijd de citroen in partjes.
Meng de quinoa, radijs, cherrytomaatjes, rucola het sap van 2 citroenpartjes en 1 eetlepel olie evt. peper en zout.
Snijd de peterselie en munt blaadjes grof.
Maak in een kleine kom een saus van yoghurt, peterselie, munt en snijd het knoflook teentje in plakjes en het sap van 1 citroen partje breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over 2 borden en hierop de geroosterde groente.
Garneer met de pompoenpitten en de saus.