Vragen? Bel ons: 06 43759142

Flamm kuchen

INGREDIËNTEN FLAMMKUCHEN

VOOR 1 GROTE FLAMMKUCHEN (OF 2 KLEINERE)

  • 300 gram bloem
  • 4 gram instant gist (droge gist)
  • snuf zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie
  • Bereiding
  • Doe de bloem in een kom en voeg zout en gist toe. Zorg dat ze nog niet met elkaar in aanraking komen, dus doe deze elk aan een eigen kant in de kom. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Om een mooi soepel deeg te krijgen is het kneden heel erg belangrijk. Ik kneed in de staande mixer het deeg 10-15 minuten op een middelhoge stand. Met een handmixer kan het misschien nog wel langer duren, en met de hand ben je nog langer bezig.
  • Het deeg moet elastisch en soepel zijn, maar mag nog wel een heel klein beetje plakkerig zijn. Ik test het deeg door een klein stukje te pakken en hier een vliesje van te trekken. Eigenlijk alsof je een stukje kauwgom zo ver mogelijk uit probeert te rekken zonder dat het scheurt of breekt. Als het vliesje transparant begint te ogen weet je dat je goed genoeg gekneed hebt.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg uit, ik doe dit gelijk op een vel bakpapier dat ik daarna gelijk op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen. Dit zorgt voor een knapperige bodem.
  • Eenmaal uitgerold kun je de toppings aanbrengen, Bak de flammkuchen 15-18 minuten op 230 graden.
  • Dun creme fraiche rauwe ui dun, schijven tomaat, peper en zot. Na het uithalen een hand rucola sla erover  Toppings

  Als topping gebruik ik vrijwel altijd crème fraîche, voor deze hoeveelheid deeg heb je daar ongeveer 100/150 gram van nodig. Je kunt eventueel de crème fraîche al op smaak brengen door er bijvoorbeeld kruiden of pesto (niet teveel) door te roeren.

  De klassieke flammkuchen maak je  na de crème fraîche af met spek en rode ui. Maar er is nog zoveel meer mogelijk. Dit is de flammkuchen die ik zelf vaker maak

  • Dun creme fraiche rauwe ui dun, schijven tomaat, peper en zout. Na het uithalen een hand rucola sla erover