Bloemkool soep
Bloemkool soep
Ingredienten:
1 bloemkool
11/2-2 liter heet water(dan kookt de soep het snelst)
3 tot 4 bouillon tabletten (per 1/2 liter water 1 bouillon tablet)
peterselie voor decoratie
Bereiding:
Hak de bloemkool in grove stukken, en leg deze in een grote pan.
Laat heet water uit de kraan of uit een water koker in een maatkan lopen (dit om te bepalen hoeveel water je gebruikt hebt en hier de bouillonblokjes ook naar hoeveelheid kunt aanpassen).
Houdt het water altijd gelijk aan de groente niet er boven en gebruik een deksel want dan kookt de soep het snelst.
Gebruik per halve liter 1 bouillon blokje
Kook de groente gaar en maak fijn met een staafmixer, deze soep kan 24 uur per dag onbeperkt gegeten of gedronken worden. (deze soep zorgt voor extra verzadiging en verbranding en heeft nauwelijks calorieën)
Is de soep naderhand te dik voeg nog wat water en evt. bouillon blok toe.
Je kunt hem ook mee nemen in een thermoskan.