Aardappelsalade met yoghurt
Aardappelsalade met yoghurt 6 personen
Ingrediënten:
1000 gram aardappelen (schoon geboend)
Suggestie: haring in reepjes eronder mengen evt. wel of niet met gekookte rode biet.
50 ml yofresh mayonaise
1 el extra vierge olijfolie 1 tl chilipeper
Bakje munt (á 15 g, blaadjes fijngesneden) 2 tenen knoflook
100 ml yoghurt biogarde
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijdt de aardappelen in parten van 4 cm. Schep ze in een kom om met 2 el olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze ca. 20 min. in de oven.
Stap 2:
Meng ondertussen de munt, yoghurt, mayonaise en de helft van de chilipeper tot dressing. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 3:
Neem de aardappel parten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen. Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de rest van de chilipeper en besprenkel met de rest van de olie. Eet de salade lauwwarm.
Maak er nog een kom lekkere rauwkost bij.
Wortel/witte kool/rode kool/radijs/komkommer/rode bieten gekookt (geen pot)paprika/tomaat/witlof enz.
Met lekkere azijn, mosterd, peper, zout, 1 lepel olie= 90 calorieën let op, heel klein beetje suiker of honing(heeft meer calorieën) eventueel yoghurt en allerhande kruiden.