Aardappel kaas taartjes
Aardappel-kaastaartjes
Met deze aardappel-kaastaartjes zet je weer eens wat anders op tafel
Aardappels zitten vol met vezels, vitamine B6 en gezonde koolhydraten, koolhydraten zijn onze energie leverancier. Ten opzichte van rijst of pasta hier zit helemaal niets positiefs in voor je gezondheid.
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 25 gram zachte (geiten)kaas
- 50 ml halfvolle melk
- 1 ei
- ½ teentje knoflook
- 15 sprieten bieslook
- 300 gram aardappelen
- peper
- olie
- 300 gram gare rode bieten
- 1 kleine appel
- azijn
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- Materialen
2/4 (na gelang hoe groot)eenpersoons taartvormpjes of een muffinvorm
Bereiding
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Prak de geitenkaas fijn en klop er de melk en het ei door. Pers de knoflook erbovenuit.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof.
- Meng het kaas-eimengsel door de geraspte aardappelen en voeg wat peper en de helft van de bieslook toe.
- Bestrijk de vormpjes met wat olie en schep het aardappelmengsel erin.
- Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar en goudgeel.
- Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Meng wat azijn en de rest van de bieslook door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete olie in 8 minuten gaar en bruin. Geef de kip bij de aardappel-kaastaartjes en de bietensalade.